Rechtsvorm van uw onderneming te Groningen

Rechtsvormen

Bij het starten van een onderneming komen een hoop zaken kijken. U moet bijvoorbeeld kiezen welke ondernemingsvorm u gaat aannemen. Een ondernemingsvorm wordt ook wel rechtsvorm genoemd.

Verschillende soorten rechtsvormen waar u de keuze uit heeft:

  • Eenmanszaak – Bij deze rechtsvorm wordt een onderneming door 1 persoon gerund. Bijvoorbeeld bij het uitoefenen van een zelfstandig beroep als dokter of tandarts. Hierbij kan de eigenaar personeel in dienst hebben. Een eenmanszaak is geen rechtspersoon, wat betekend dat de eigenaar volledig aansprakelijk is voor de onderneming.
  • Maatschap – Hierbij wordt in samenwerking met anderen een vrij beroep uitgeoefend. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een tandartsenpraktijk. Hierbij geld dat de maatschap geen rechtspersoon is, iedere maat is voor een evenredig deel aansprakelijk voor maatschap.
  • VOF – De afkorting VOF staat voor Vennootschap Onder Firma. Hierbij is in samenwerking met andere vennoot de onderneming gestart. Hierbij geldt dat de VOF geen rechtspersoon is waardoor iedere vennoot hoofdelijk aansprakelijk is voor de VOF.
  • Man-vrouwfirma – Bij deze speciale ondernemingsvorm geldt dat er een onderneming gestart wordt met de partner. Hierbij zijn de zelfde regels als bij een VOF toepasbaar.
  • CV – Hierbij staat CV als afkorting voor Commanditair Vennootschap. Dit is een ondernemingsvorm waarbij met anderen een onderneming gestart wordt, echter zijn deze andere personen stille vennoten die enkel financiële middelen inbrengen. Hierbij is de eigenaar aansprakelijk voor de onderneming of organisatie maar de vennoot niet.
  • BV – Een besloten vennootschap is een veel voorkomende ondernemingsvorm. Deze kan alleen of met andere opgericht worden. Elk deel wordt vastgelegd bij de notaris. Hierbij geldt tevens dat de BV gezien wordt als rechtspersoon en aansprakelijk is voor de onderneming.  

     

Over ons

Wanneer u opzoek bent naar een administratiekantoor in Groningen dan bent u bij Administratiekantoor Mediolead aan het juiste adres!

Waar een normaal administratiekantoor stopt gaan wij verder, wij werken namelijk niet voor u maar samen met u. Op deze manier zijn wij in staat om u het meest gewenste en optimale resultaat aan u te kunnen leveren. Of het nou gaat om zakelijke of particuliere administratie.

De vele mogelijkheden

Bij Administratiekantoor Mediolead kunt u er voor kiezen om uw administratie volledig over te dragen maar ook om ondersteuning te ontvangen bij het verwerken van uw administratie.

Wij werken op de manier die voor u het meest aangenaam is. Samen kijken we naar de meest efficiënte en nauwkeurige manier voor het verwerken, bijhouden en bewaren van al uw administratieve zaken. Bij ons staat u als klant centraal, de koffie staat dan ook altijd klaar!

Kom langs!

Voor een persoonlijke aanpak, een scherp tarief, hoge service en kwaliteit kiest u voor Administratiekantoor Mediolead!

Wij gaan verder dan het normale Administratiekantoor. Op ons kantoor in Groningen bent u altijd welkom, de koffie staat voor u klaar en u kunt gratis voor de deur parkeren. U heeft het vaak al druk genoeg. Kom daarom langs wanneer het u uitkomt. Dit is zelfs mogelijk in de avonduren of in de weekenden. Maak een afspraak en kom langs!